Lever De Soleil Rue Foch Montpellier Depuis Arc De Triomphe Chruiz 3mLever De Soleil Rue Foch Montpellier Depuis Arc De Triomphe Chruiz 3m
©Lever De Soleil Rue Foch Montpellier Depuis Arc De Triomphe|CH Ruiz /3M
Toegang en Transport

Toegang en transport

Montpellier, een stad in het zuiden van Frankrijk, in het hart van Occitanië et vlak bij de Provence, Montpellier, de achtste grootste stad van Frankrijk, heeft alles wat u zoekt!
Halverwege tussen Spanje en Italië

Met de auto

Montpellier is bereikbaar via autosnelwegen A9 en A75

– Op minder dan 2 uur afstand van Marseille, 3 uur van Lyon en 2.30 uur van Toulouse via de autosnelweg.
– Op 3.30 uur afstand van Barcelona, 4 uur van Italië.

Met de trein

Het treinstation Gare Montpellier Saint-Roch bevindt zich in het hart van de stad, op 200 meter van de Place de la Comédie.

Op 3.20 uur van Parijs met de TGV – Op 1.40 uur van Marseille, 3 uur van Barcelona, 1.50 uur van Lyon en 2 uur van Toulouse

Met het vliegtuig

Er worden talrijke vliegverbindingen aangeboden vanaf de internationale luchthaven Aéroport International de Montpellier Méditerranée die op slechts 8 km van het stadscentrum ligt.

Montpellier is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig dankzij verschillende directe verbindingen: zo duurt een vlucht vanaf Parijs 1.10 uur, vanaf Bazel 1.15 uur, vanaf Londen 1.45 uur en vanaf Amsterdam 1.55 uur.

Het luchtruim van Montpellier wordt aangedaan door 12 luchtvaartmaatschappijen, waaronder AirFrance, Air Arabia, KLM, Royal Air Maroc, easyjet, Transavia, Volotea en nog veel meer.

Vanaf Nederland:
Tot wel 2 vluchten Montpellier – Amsterdam / Amsterdam – Montpellier per dag met Klm

April tot september 3 vluchten Montpellier – Rotterdam per week met Transavia

Niet te vergeten: er zijn eveneens meer dan 150 vliegverbindingen vanaf de luchthaven van Marseille-Provence (München, Berlijn, Wenen, Venetië, Rome, Palermo, Napels, enz.) en enkele verbindingen vanaf de luchthaven van Béziers-Cap d’Agde beschikbaar.

Sluiten