Plage_veloDsc01712 Min
©Plage_velo|OT3M

MONTPELLIER MEDITERRANEE IN HET HART VAN DE NATUUR

Montpellier Méditerranée, tussen strand en wijngaard

Op de fiets naar de zee, tussen de wijngaarden en meren door; de authentieke Languedoc-dorpen, de vele parken en natuurgebieden, de lange geschiedenis van het wijnbouwerfgoed…

En natuurlijk de archeologische pareltjes op steenworp afstand van de stad, en de charme van de vissershutten langs de lagunes. In Montpellier wacht u een scala aan kleuren, geuren en pleziertjes. Ontdek al onze natuuruitstapjes!

EROPUIT IN MONTPELLIER MÉDITERRANÉE

Natuur in de stad
Mocht u liever in de stad blijven, dan heeft Montpellier vele parken en tuinen. Zo raden wij u bijvoorbeeld aan om te gaan wandelen door de schitterende plantentuin jardin des Plantes, of te gaan picknicken in het park Domaine de Méric, plek die een inspiratie was voor de schilder Frédéric Bazille, of te profiteren van het plein place royale du Peyrou, het panorama en de rommelmarkten op zondag!

Op de fiets
Wilt u heerlijk op de fiets de stad gaan verkennen? Geen probleem, de fietsverhuurders en de excursie-organisatoren zullen u met plezier helpen bij het kiezen van de meest geschikte stalen ros!

In de agglomeratie
Ook in de buurt van Montpellier zijn vele pareltjes te ontdekken! Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie wandeling gaan maken over de paden van het bezoekerscentrum Maison de la Nature in Lattes, langs de Aquaduct van Castries, in het beschermde gebied van de zoutvlakten van Villeneuve-lès-Maguelone, of heerlijk bijkomen aan het Crès-meer…

EVEN NAAR HET STRAND

De zee wacht u op 11 km van het plein Place de la Comédie! Het strand plage de Villeneuve-lès-Maguelone is niet volgebouwd, en biedt een unieke ervaring.

Ga lopend naar het strand, via de loopbrug over de gracht. U kunt uw voertuig kwijt op een parkeerplaats, en vervolgens naar het strand via een strook van kiezels en zand. Neem gerust het toeristentreintje (Gratis in het hoogseizoen).

En na een heerlijke duik, richting schiereiland. Tussen zee, wijngaarden en lagunen rijst de indrukwekkende Saint-Pierre kathedraal, eerste kathedraal van Montpellier, belangrijk voorbeeld van provençaals-romaanse kunst. Hier kunnen we onze dorst lesten, en zelfs enkele oesters eten.

U houdt wel van gezelligheid?
Vanaf de maand april begint weer het seizoen van de ligstoelen, etentjes met de voeten in het zand en de gezellige avonden. Tussen Grau-du-Roi en Villeneuve-lès-Maguelone liggen zo’n dertigtal privé-stranden.

Drijfhout-interieur, in strak wit voor Carré Mer(Villeneuve-les-Maguelone), exotisch hout voor Effet mer(Grand Travers ), of relaxed bij plage des artistes (Grau du Roi)… De strandtenten steken elkaar de loef af met concepten om verrassende stijlen, maar ook mediterrane gerechten van hoge kwaliteit te bieden.

LIEVER ACTIEF IN DE NATUUR?

Dan hebben we een programma om van te watertanden: excursies in de natuur (longboard, lopend, fietsend of in een jeep…), klettersteigen, boomklimmen en canyoning, uitstapjes in Camargue en zelfs golfen.

En wat betreft watersportactiviteiten: hier wachten u een boottochtje, kitesurfen, een duikcursus of bootverhuur… Het is zelfs mogelijk om te kanoën of kajakken op de Lez, dwars door Montpellier.

PROFITEER VAN MONTPELLIER

Meren tot aan de horizon, wijngaarden badend in de zon, bouwkunst tussen traditie en innovatie… Neem de tijd om te genieten van Montpellier.

Prenez le temps à Montpellier...
Prenez le temps à Montpellier...
Prenez le temps à Montpellier...
Sluiten