StRoch-TrompeLoeilSt Roch Trompe L'oeil©bruno.martinez  Wondersofmontpellier Min
©StRoch-TrompeLoeil|OT3M

MONTPELLIER MÉDITERRANÉE ARTISTIEK EN CULTUREEL KUNST OP ELKE HOEK VAN DE STRAAT

Montpellier Méditerranée, kunst en cultuur

Houdt u meer van traditionele cultuur of moderne kunst? In elke wijk van Montpellier is kunst in de straat met street-art, culturele centra en musea, bij kunstenaars en zelfs op de tram.

STAP IN VOOR EEN ARTISTIEKE REIS

Laat u verrassen door de bruisende cultuur van Montpellier en zijn agglomeratie. We laten ons vervoeren door zijn vrolijke- en creatieve energie, zijn vele feesten en festivals, de ontelbare evenementen…

MONTPELLIER, EEN OPENLUCHTMUSEUM

Montpellier Street Art

In het historisch centrum komen we ogen te kort: beschilderde palen op het plein place Saint Roch, of trompe-l’œil, collages, fietsen in de muur…Kunst heerst in de montpelleriaanse straten, street-art is overal.

Met een kaart bij de hand bent u klaar voor een speurtocht. Vindt de trompe-l’oeil muurschilderingen, en de fietsen die door Monsieur BMX in muren gestald zijn. Neem de Verdanson-kades, een ware urban-artexpositieruimte, voor een rondje underground tussen vergankelijke graffiti. Met een beetje geluk kunt u een graffitikunstenaar aan het werk zien.

Montpellier De tram

Stap aan boord van de mooiste onder de trams.

Uw kinderen zullen vallen voor het decor van zwaluwen, kleurrijke bloemen en zeesterren.

De designers Garouste en Bonneti hebben, samen met de topmodeontwerper uit de streek, Christian Lacroix, hier een echte ster van het spoor gemaakt.

Zoals een mediterraan catwalk-superster baant hij zich een weg door de avenues.

De musea, exposities & festivals in Montpellier

Ontdek de vele musea in de stad: traditionele Kunst, en de Soulages collectie in Museum Fabre, meer eigentijdse Kunst in MO.CO. en MO.CO. Panacée, kennismaking met de oudheid in Museum Henri Prades -Espace Lattara, art Brut in het Art Brut museum…

Het Museum Fabre is ondergebracht in een stadspaleis uit de 18e eeuw. Meteen al in de ontvangsthal kunt u zich laten verrassen door het mozaïek van Daniel Buren. In de zalen gewijd aan klassieke- en neoklassieke kunstwerken, kunt u de perfectie bewonderen van de werken van Rubens, Courbet, Delacroix

Voor lyrische emoties moet u in de concertzaal Opéra Comédie zijn. Neem plaats op de eerste rij, en laat u vervoeren door het Orchestre national Montpellier.

Ga op ontdekking uit in Panacée, een eigentijds cultureel centrum met conceptuele foto’s en experimentele digitale voorstellingen.

In Montpellier zijn ook het hele jaar door vele festivals… In het teken van muziek of film, humor, wijn, toneel… Kom weer helemaal bij op gebied van cultuur.

Moderne Architectuur

De fans van moderne architectuur raden we aan om een wandeling te maken langs de oevers van de rivier Lez, en vervolgens door de wijk Port Marianne – waar u onder andere de prachtige Witte Boom (Arbre Blanc) kunt bewonderen!

Laat u in Port-Marianne omringen door een sciencefiction decor! En kom even bij op het gazon van het gebied Jacques-Cœur. Bewonder dit stedelijk landschap met bouwwerken ontworpen door grote namen.

Het blauwe glaswerk van het indrukwekkende gemeentehuis, ontworpen door Jean Nouvel en François Fontès, toont net zoveel lef als het opblaasbare membraan van the Cloud (Nuage), het surrealistische kunstwerk van Philippe Starck.

Sluiten