Montpellier is een uitgelezen etappe voor liefhebbers van lekker eten.
Topadresjes als Réserve Rimbaud van Charles Fontès (aan de oever van de Lez), Reflet d’Obione (Rue Jean Jacques Rousseau) onder leiding van chef Laurent Cherchi, Leclere (Rue de la Valfere), le Pastis van Daniel Lutrand (Rue Terral) zijn enkele van de meest populaire sterrenrestaurants in de hoofdstad van Hérault.
En de nieuwkomer: restaurant Jardin des Sens van de gebroeders Pourcel, in het luxehotel Richer de Belleval
In de straatjes van het stadscentrum, en in de omliggende dorpen zit de agglomeratie vol met restaurantjes om blindelings met open mond te ontdekken.
De reputatie van het mediterrane dieet, en de producten uit onze streken is zo bekend dat er in Occitanië een culinair festival Toqués d’Oc georganiseerd wordt in september: de top van de chef-koks uit Montpellier, en hun genodigden uit Toulouse zullen voor u koken!