Vignobles_baladeVignobles
©Vignobles_balade|ch.ruiz Montpellier3m

Montpellier Mediterraans WIJNEN EN GASTRONOMIE

Montpellier Méditerranée culinaire bestemming

Een kennismaking met Montpellier gaat ook via de mond. Bekende wijnen, gezellige markten, rijk gebied, restaurants waar alle keukens vertegenwoordigd zijn, zonnige terrasjes…

HET NEUSJE VAN DE ZALM VOOR FIJNPROEVERS

Montpellier is een uitgelezen etappe voor liefhebbers van lekker eten.

Topadresjes als Réserve Rimbaud van Charles Fontès (aan de oever van de Lez), Reflet d’Obione (Rue Jean Jacques Rousseau) onder leiding van chef Laurent Cherchi, Leclere (Rue de la Valfere), le Pastis van Daniel Lutrand (Rue Terral) zijn enkele van de meest populaire sterrenrestaurants in de hoofdstad van Hérault.

En de nieuwkomer: restaurant Jardin des Sens van de gebroeders Pourcel, in het luxehotel Richer de Belleval

In de straatjes van het stadscentrum, en in de omliggende dorpen zit de agglomeratie vol met restaurantjes om blindelings met open mond te ontdekken.

De reputatie van het mediterrane dieet, en de producten uit onze streken is zo bekend dat er in Occitanië een culinair festival Toqués d’Oc georganiseerd wordt in september: de top van de chef-koks uit Montpellier, en hun genodigden uit Toulouse zullen voor u koken!

Montpellier Wijnbouwstreek

In Languedoc, en tot aan Montpellier is altijd al wijnbouw geweest; maar de Romeinen hebben wijngaarden aangelegd. De Etrusken produceerden hier in 500 v.C. al wijn, in het gebied waar nu de gemeente Lattes ligt.

Tegenwoordig

Wordt de AOC Languedoc gerekend tot de «beste wijngaarden ter wereld» door de grootste oenologen. Wijnbouwers hebben vele ideeën, energie en passie om iconische wijnen te creëren, om met vrienden te proeven. En ze openen de deuren van hun domein om u te verwelkomen, en het wijntoerisme te ontwikkelen; zoals Château de Flaugergues in Montpellier, of Domaine de l’Arbousier in Castries.

Het hele jaar door op het terras

Als stad in het Zuiden heeft Montpellier dit enorme privilege om over cafés en bars te beschikken die 100% duurzaam verwarmd worden: door de zon! Hier leven we buiten, op de terrasjes. Stoelen, comfortabele fauteuils of stastoelen, ieder zijn smaak.
Iedereen kan met elkaar praten, delen, eten, van de borrel tot soms wel in de kleine uurtjes. En adresjes in overvloed om de zuidelijke sfeer te beleven!

Halles Laissac, Castellanes, Plaza, Jacques Cœur… echte tempels van gastronomisch genot.

Visboeren, slagers, kaasboeren, bloemisten… een ronde van smaken voor feestelijke en kleurrijke tafels.

Dineren aan het water

Of het nu strandtenten zijn, privé-stranden of aangelegde stranden; ze ademen zon, vakantie, gezellige avonden en luieren. En zijn vanaf april open… dus profiteer ervan!

Sluiten