Terug home
Bandeau patrimoine automne © Mario Sinistaj

Neem een loopje in Montpellier Méditerranée !

Zin in een tripje naar het Zuiden van Frankrijk, vlakbij zee?

Neem een loopje in Montpellier Méditerranée !

Creatief, ontroerend, boeiend, cool: Montpellier is een meeslepende mix van cultuur, middeleeuwse straatjes, terrasjes, wijngaarden, stranden en muziek.

 


TOP 10 VOOR EEN GESLAAGDE VAKANTIE

IETS GAAN DRINKEN AAN HET ICONISCHE PLEIN PLACE DE LA COMÉDIE

Het plein Place de la Comédie is onbetwist DE plek in Montpellier waar u geweest moet zijn! Dit is een van de grootste voetgangersgebieden van Europa, aan de voet van de Opera Comédie. In het midden troont trots de fontein "Les 3 Grâces".

EEN AUTOLOZE ERVARING

Montpellier is een echte voetgangersbestemming; kan lopend, fietsend of met de tram bezichtigd worden. Hier is in het stadscentrum geen auto te bekennen; dit maakt de weg vrij voor caféterrasjes om de straatartiesten, of kleurrijke trams van de 4 lijnen die door de stad lopen te wonderen.

TRAKTEER UZELF OP WAT FRISSE KUNST

met twee iconische musea: het Fabre museum, dat beschouwd wordt als een van de mooiste musea in Europa op gebied van beeldende kunst, en het splinternieuwe MOCO, centrum voor eigentijdse kunst; maar ook de Halle tropisme, een creatief en cultureel dorp, is zeker een kijkje waard.

VERDWALEN IN DE MIDDELEEUWSE STRAATJES

Er zijn vele middeleeuwse straatjes: rue de la Valfère, rue du Bras de Fer nemen u mee terug in de tijd. Vergeet uw plattegrond, en verdwaal in deze smalle straatjes. Op programma: shoppen in de boetiekjes met gewelfde plafonds, waar zich onder andere ontwerpers geïnstalleerd hebben… een reis door de tijd!

GENIETEN VAN HET UITZICHT OP DE OMLIGGENDE NATUUR

Het centrum, maar ook de omgeving van Montpellier is een ode aan de natuur: wijngaarden, wandelpaden, de kust, Pic Saint Loup op niet eens een uur, de Languedoc-dorpjes... 

ER HELEMAAL UIT TIJDENS EEN ARCHITECTONISCHE REIS

In Montpellier is elke wijk verschillend; een uitgebalanceerde mix van oude en nieuwe bouwstijlen, ontworpen door de grootste internationale architecten als Jean Nouvel, Zaha Hadid, Massimiliano Fuksas en vele anderen! Mis niet de laatste creaties van Starck: "Le Nuage", "l’arbre Blanc" van architect Sou Fujimoto met zijn rooftop op de 17e verdieping, maar ook "Folie Divine" van de Londense architect Farshid Moussavi.

DAG EN NACHT EROPUIT

Stap op de tram, lijn 4, voor een rondje door het centrum om daar de mooiste bezienswaardigheden van het Montpellier-erfgoed te ontdekken: plein Place royale du Peyrou, de historische geneeskundeschool faculté de médecine, de torens tour des Pins en tour de la Babote... Een echte aanrader? Naar de stad als het donker wordt, om de verlichte pareltjes te ontdekken!

HET GEBIED PROEVEN

 Combineer proeverijen en ontmoetingen met gedreven personen: lokale cru's rechtstreeks uit de omliggende wijngaarden, oesterteelt in het Thau bassin op 20 min. van Montpellier, olijven en olie bij de producenten... Maar ook rechtstreeks bij de middenstanders in de heerlijke hallen, en natuurlijk de "Estivales", elke vrijdagavond in de zomer in de vele gemeenten van de metropool voor feestelijke en smaakvolle avonden!

Accueil Vélo Office de Tourisme de Montpellier Méditerranée Métropole © OTC3M

HET HELE JAAR DOOR OP DE FIETS NAAR ZEE, EN IN DE ZOMERPERIODE NAAR DE PRIVESTRANDEN

Volg ons